Een kijkje in de school

Een kijkje in de school

Een greep uit onze lessen

Hier kunt u een kijkje nemen in wat wij “De pareltjes van De Wingerd” noemen. Ook ziet u hier foto’s van leuke activiteiten of lessen die gedaan worden op onze school.

Muziekles

Op De Wingerd hebben wij een muziekdocent. Alle groepen krijgen les van deze “Meziekmeneer Ronald”.  Ze komen tijdens deze lessen in aanraking met verschillende muziekstijlen en instrumenten. De muziekles is voor ieder kind een moment van feest en ontspanning en een moment waarop de hersenen geprikkeld worden door multidisciplinaire vak!

Wingerd
Wingerd

Gymles

Op maandag en woensdag krijgen de groepen 3 t/m 8 les van onze gymdocent juf Resi. Zij zorgt ervoor dat de kinderen goed bezweet en met rode konen de les verlaten. Op donderdag en vrijdag geeft de groepsleerkracht zelf les.

Spaanse les

Kinderen die meer talige uitdaging nodig hebben kunnen Spaanse les krijgen van señorita Pauline. Zij is er iedere donderdagochtend.

Dramales

De dramalessen worden door dramadocent Martijn Hendrickx gegeven. De leerkrachten zijn hierbij aanwezig met als doel uiteindelijk zelf deze uitdagende dramalessen te kunnen geven.

Wingerd

Cultuurprogramma

De school neemt deel aan het programma voor culturele ontwikkeling “vitamine-C  Een gezonde dosis cultuur.” Vitamine-C is een kunstmenu voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Roosendaal. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met de disciplines muziek, dans, theater, beeldend, literatuur, media en erfgoed. Het bundelen van activiteiten via een menustructuur, zorgt voor een goede basis voor cultuureducatie op school en sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie. Vanuit de vraag ‘Wat krijgt een leerling als basis voor cultuureducatie mee tijdens zijn/haar schoolcarrière?’ stellen we elk schooljaar een programma samen.

Creativiteitsbevordering

Naast de wekelijke creatieve activiteiten in de klas, zijn er twee keer per jaar crea-ochtenden/middagen. Leerlingen kiezen aan welke creatieve opdracht ze willen werken. Ze werken klassendoorbrekend aan leuke opdrachten. Dit wordt meestal ondersteund door hulpouders.

Wingerd
Wingerd

Techniekhoeken en technieklessen

In onze school zijn twee techniekhoeken gerealiseerd. Techniek wordt als keuzetaak, als samenwerk-taak en in klassikale lessen aangeboden.

Weekopening

Iedere maandag openen we de week gezamenlijk in onze sfeervolle aula. Iedere week presenteert een groep zich op het podium. Kinderen zijn dus van jongs af aan, gewend zichzelf te presenteren op verschillende manieren.

Week van het Keuzeuur

Eén keer per jaar voor de groepen 5 en 6 en twee keer per jaar voor de groepen 7 en 8 is er een week waarin kinderen een keuzeuur kunnen volgen. De kinderen mogen tijdens zo’n uur een workshop naar hun keuze volgen. Voor het verzorgen van zo’n keuzeuur, maken wij vaak gebruik van bereidwillige ouders, opa’s en oma’s, familieleden of collega’s die iets over hun beroep of hobby willen vertellen. Zo zijn er de volgende keuzeuren voorbijgekomen: Autotechniek, koken en bakken, het orkest, timmeren, chemie, schoonheids-specialiste, fietstechniek, enz.