Info nieuwe ouders

Wingerd

Info nieuwe ouders

Een basisschool kiezen

Gaat uw kind al bijna de grote stap naar de basisschool maken? Zoekt u een basisschool die bij u en uw kind past? Een school kiezen, dat doe je niet zomaar. De basisschool is een plek waar uw kind(eren) acht jaar in een belangrijke periode van hun leven veel tijd gaan doorbrengen. Alle reden dus om u goed te oriënteren voordat u een keuze maakt.

U hoort vast wel eens wat in de buurt over de verschillende scholen. Bedenk wat u belangrijk vindt aan een basisschool. Ga vooral bij verschillende scholen kijken. Wat is de visie en de missie van de school? Hoe wordt er lesgegeven? Wat is de locatie? Welke identiteit heeft de school?

U kunt zich natuurlijk pas helemaal een beeld vormen van De Wingerd als wij u een kijkje kunnen geven in onze school.

Hoe kunt u onze school leren kennen?

Tip : Oriëntatie op onze website

  • Lees onze missie en visie;
  • Lees onze schoolgids;
  • Neem een digitaal inkijkje in onze school bij het tabblad ‘Een kijkje in de school’.

Tip : Kennismakingsgesprek/rondleiding

U kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek/rondleiding met de directie van de school. Wij informeren u over de inhoud en organisatie van het onderwijs op De Wingerd. Daarna maken wij met u een rondje door de school die op dat moment volop in bedrijf is. Er is alle ruimte om vragen te stellen. Een kennismakingsgesprek/rondleiding duurt meestal een uur.

Tip : Kom naar onze Open Deur Ochtend

Kom kijken tijdens onze Open Deur Ochtend. De datum vindt u in onze schoolkalender.

Wingerd

Als u besloten heeft uw kind in te schrijven op onze school, vult u het inschrijfformulier in. Dan ontvangt u een bevestiging van inschrijving.

Later ontvangt u een intakeformulier. Dit vult u in en levert u in. Enkele weken voordat uw kind 4 jaar wordt en voor het eerst naar school gaat, ontvangt u van ons bericht in welke kleutergroep uw kind geplaatst is en wordt er meteen een intakegesprek gepland waarin het intakeformulier besproken wordt. Ook worden er enkele wen-momenten ingepland.